onsdag 23. februar 2011

Trender i interiøret

Reportasje fra Rom 123

Rydd plass til stål og metall

Liker du den litt råe stilen? En tur på loppis kan sikre deg nabolagets hippeste interiør. Vi blander røffe tekstiler og møbler som ser ut som de har tilhørt en fabrikk. Vi har derfor plukket sammen forskjellige ting som samlet skaper et litt rått, industrielt uttrykk. For eksempel en taklampe lik den man kunne finne i industrilokaler, en leddet lampe i metall eller en tannlegestol i sort skinn.

Noe kan kjøpes nytt, andre ting kan du sikkert finne på loppemarkeder som snart er i gang...man kan garantert gjøre noen gode loppiskupp

Her kommer noen smakfulle godbiter:)


BELYSNING: Gulv- og taklamper fra Nordal. Pris gulvlampe kr 3199,-. Taklampe kr. 2199,-. Kontorstol fra tannlegekontor fra Fro-frou. Pris kr 2800,-. © Foto: Frode Larsen og produsentene

*
Her er det plukket ut to arkivskap, ett med tre skuffer og ett med syv skuffer.
De grønne lagerkassene er lik dem som tidligere ble brukt til å oppbevare skruer, mutre og andre maskindeler i. Nå kan de kanskje brukes til til tegnesaker og den slags. Et vitrineskap med skuffer og hyller gir også god lagringsplass.
Det som ikke fikk plass i arkivskapene, lagerkassene og vitrineskapet kan plasseres i denne trehyllen.


 
LAGRINGSPLASS: Lagerkasser fra Frou-frou, kr. 148 pr. stk.. Arkivskap fra House Doctor, stort skap kr. 5700,-, lite skap kr. 3600,-. © Foto: Frode Larsen og produsentene

*
For stundene når man føler for å slappe av, er det plukket frem en grå lenestol. Den industrielle stilen er også inspirert av lamper og stoler fra legekontor og venteværelser. Den brune benken kunne passet på kontoret til en terapeut, men er aller finest foran et vindu hjemme.
(Styling: Ingvild Hemma)

SITTEPLASS: Stolen Ghost fra Verket Interiør. Pris kr 7750,-. Benken er fra House Doctor. Pris kr 17.700,-. Stor linpute fra Verket Interiør. Pris kr 698,-. Velurpute fra R.O.O.M. Pris kr 390,-. Pute med tekst fra Verket Interiør. Pris kr. 498,-. © Foto: Frode Larsen og produsentene

*
Grove overflater, røffe tekstiler og upolert metall kjennetegner den industrielle stilen som gir en rå fabrikkfølelse. Er man heldig kan man komme over autentiske produkter på et loppemarked eller brukthandel.

En del butikker har også kastet seg på industribølgen, og tilbyr både møbler og lamper med det røffe uttrykket.
Men for deg som liker nettshopping best finnes det flere nettbutikker som har både gamle og nye, industrielle møbler i sitt sortiment.

Fransk landstil

Jeanne d`Arc living er en leverandør av møbler, brukskunst, tekstiler og sjablonger som de selv designer med inspirasjon fra den franske landstilen.
Her kan man finne mange tøffe produkter med et industrielt preg. I Norge er det flere nettbutikker som forhanlder deres produkter, blant annet babazar.no, linneas hage.no, lobelia.nozanz.no og

Vintage og industrielt

På nettbutikken Factory 20 kan du finne mange industrielle skatter.
Her er det gamle møbler og lamper i ekte, industriell stil, slitt og kult. 

Her kommer noen ideer på hva som skal til for å skape den industrielle stilen:)


 
TØFF OPPBEVARING: Gamle arkivskap og hyller i slitt og upolert metall kan kjøpes nytt eller på loppis. Fra babazar.no © FOTO: Produsentbilde

GAMMEL KLASSIKER: Vil du ha en klassisk JIELDE`lampe kan det kjøpes hos industrilamper.no © FOTO: Produsentbilde


GAMMELT SKAP: Tøft skap fra Moell & Moell med et rått og industrielt uttrykk. © FOTO: Produsenten


JERNSKAP: Jernskap med glass i ekte industriell stil fra Jeanne d`Arc living. © FOTO: Produsenten


 
VEGGDEKOR: Bokstaver passer godt til den industrielle stilen, og kan pynte opp en vegg eller kommode. Fra precious.no © FOTO: ProdusentenHåper dere har latt dere inspirere.
Ønsker alle en fortreffelig onsdag:)

Klem Marianne

2 kommentarer :

 1. Så smart det var å bruke det brettet på vaskekommoden, du viste i forrige innlegg.
  Ja det er mye flott inspirasjon i bildene over her. Liker en del av det industrielle,som har innatt markedet etter hvert. Synest det er utrolig spennende å kunne mikse med de forskjellige stilartene.
  Har netopp bestilt store industrilameper til å ha over spisebordet, men lang leveringstid..
  Så da blir det å skifte ut lysekronen som henger der,må ha litt forandring..
  Ha en fortsatt fin kveld, klem sissel

  SvarSlett
 2. Heia og tusen takk :) Så hyggelig å høre det av deg som er så flink :)

  Hvilken skole utdanner du deg på ? Og ja jeg elsker den industrielle stilen . Ligbet litt på ett innlegg jeg hadde i september...mange av de samme bildene og linkene...morsomt...vi interiørdamer tenker jammen mye likt :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...