mandag 7. november 2011

Amerikansk pynting...

 ...er strengt forbudt!  Interiørdesigner Halvor Bakke har klare meninger om hvordan man ikke skal pynte til jul.

Denne artikkelen er fra det herrens år 2009, men jeg synes den er like aktuell - og uaktuell - i 2011:) Personlig mener jeg at alle og enhver skal pynte til advent og jul etter sin egen overbevisning:) Selv kommer den naturlige julepynten mer og mer inn i min stue for hvert år som går - sakte men sikkert - mens noe består:)


Halvor Bakke driver også sitt eget interiørdesignfirma, og er fast stylist ved Hilmers Hus. Da vi spurte eksperten om julepynting, avslørte han sine meninger om hva som går og ikke går når det gjelder pynting.

Eikekvister og glasskuler
- Jeg starter til 1. søndag i advent. Da er det tid for pynt og det blir bare mer og mer når det nærmer seg julen, avslører Bakke og forklarer at i byen har han ikke noe juletre, men grove eikekvister som står i ei urne.


Foruten å være veldig dekorativt vil eikekvister også fylle rommet med en herlig lukt. Fordelen med kvister er at det ikke tar like stort plass som et tre, og man slipper utfordringene en eventuell «installasjon» av treet vil medføre.
- Der (på eikekvistene red.anm.) henger vi glasskuler og annen julepynt. Jeg elsker kontrastene med naturen og det sarte, søte glasset, forklarer Bakke.

 
 Masse levende lys
Interiørdesigneren bruker også en mengder med telysholdere med glitter og stas når han pynter til jul. Og selv om Bakke tar fram, noe han selv betegner som «pinglete», juletrær i metall og frost holder han pynten i delikate fargetoner.
 - Vi holder oss til en natur/beige/brun tone med mye mose i lykter og på fat. Ta med naturen inn! Det er gratis og en hyggelig førjulssyssel, oppfordrer Bakke.


 - Julen er en tid for tradisjoner og da er det superhyggelig å dra fram den gamle julepynten år etter år. Kanskje med litt suppleringer. Men en helt ny jul hvert å synes jeg er trist. Da mister vi fokuset på budskapet i høytiden sier Halvor Bakke.Redselsfullt
Og selv om akevitt er tradisjon i julen, har ikke Bakke noe til overs for overdreven mengder juleakevitt, eller for den saks skyld adventsstake.
- Adventsstaken er bare redselsfull! Byr meg helt imot! Levende lys i store, små og fine lykter, det heier jeg på, avslutter han.Vel folkens - jeg håper dere pynter til advent og jul av hjertens lyst, trender og andres meninger eller ei. Det gjør i allefall jeg:) Her skal barnas dorullnisser, glanspapirlenker og flettede hjerter opp og fram til jul!

For ordens skyld vil jeg få presisere at disse bildene kommer fra Living og nettsiden side2.no.


12 kommentarer :

 1. Herleg å høyre han Bakke formanar alle! :) Han er ein veldig bestemt type? Men så må eg jo innrømme at han har peiling også... på enkelte ting. Tusen takk for så fine kommentarar inne hos meg!

  klem e

  SvarSlett
 2. Jul for meg er så absolutt tradisjoner og da hentes all gammel julepynt; arvet, kjøpt, laget med mer frem og så sniker det seg alltid inn et par nye saker for hvert år mens andre ting blir liggende i eskene sine... Kanskje man skulle ta en skikkelig opprydding nå før pyntingen skal starte. Sånn at man kan supplere med det som trengs av fornying i form av kongler, mose, kvister med mer som jeg er så heldig å ha rett utenfor døra her :-)
  Adventstake er hvite kubbelys på fat med naturmaterialer rundt her nå. Men kaster ikke de gamle stakene i smijern, messing og annet likevel. Plutselig får man lyst til å bruke de igjen, forandring fryder jo som kjent ;-)
  Ha en deilig kveld!

  Klem Tone

  SvarSlett
 3. Jeg pynter uavhengig av trender, liker å omgi meg med ting jeg liker og forbinder med jul...Likte tipset ditt om lysslynge i vase med kongler, tror jeg kommer til å kopiere den ideen;) Klem fra meg:)

  SvarSlett
 4. Ja, han godeste Bakke får holde på!! Det stiller seg kanskje litt annerledes med barn i hus..tror ikke det hadde slått an med kvister som juletre her...
  Stor klem♥

  SvarSlett
 5. Helt enig!
  Jul er tradisjoner og minner.. Jeg tar frem samme pynten år etter år, stort sett sølv, krystall og hvitt.. Rødt og nisser har vi i kjellerstuen - de hører med der blant gamle ting og arvegods.

  Elsker lysslynger, nypusset gammelt sølv og krystall,,

  Kvister og blomster er et must :)

  Nyt kvelden - kjenner jeg allerede gleder med til julepyntingen :)

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 6. Jula for meg er tradisjonar, glede over det barna lagar, minner osv..Eg let meg slett ikkje påvirke av Bakkes mange nedverdingande uttalelsar av stilartar!Slikt er for personleg til andres meiningar..Rett og slett!

  Tusen takk for slike fine ord frå deg ♥

  Glad for at du likar bloggen min..
  Eg finn din blogg særs flott og inspirerande! :)

  God ny veke ♥

  Klem frå Astrid

  SvarSlett
 7. enig meddeg ja!!
  koselig blogg du har,legger meg til her=)
  klem karin

  SvarSlett
 8. Hehe, ja de får bare mene det de vil disse som forstå seg på det;-) Men alle må jo uansett få ha det slik man vil i sitt eget hjem!

  God tirsdagskveld til deg!

  SvarSlett
 9. huff ja... han får sagt det denne Bakke karen!! Selv om jeg liker naturen og hvitt og sånt i julen, må jeg også pynte med noen av mine tradisjonelle ting!

  Ha en god kveld!
  Klemmer til deg!

  SvarSlett
 10. Nyyydeleg blogg du har!!!!!
  Gleder meg til å kome tilbake hit:)

  Legg meg til som følger.

  Ønsker deg ein fin dag♥
  Klem frå Mette.

  SvarSlett
 11. Jeg digger Halvard.
  Han er dyktig, vittig og modig

  SvarSlett
 12. Hjemme hos oss eksploderer julen i et virrvar av farger - og det er herlig!!! (Selv om noen rom blir sterkere angrepet enn andre...)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...