fredag 25. februar 2011

Mønster som sier mø

Publisert 24.02.2011

Interessen for tapeter har skutt i været. Og de fleste vil ikke ha veggen dekorert i et motiv eller mønster som naboen allerede har. Når vi pusser opp, vil vi gjerne ha noe morsomt eller særegent som legges merke til.
Nå inntar kutapeter markedet. Marimekko, Nordens eldste designhus, går noen steg bort fra det tradisjonelle mønsteret med store, fargerike blomster, og kjører på med et mønster tegnet med kuer på rosa bakgrunn. For den som synes rosa blir i meste laget, finnes kuene også i sort strek på hvit bakgrunn.

 

Naturmotiv er trendy

For ifølge Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi) er det nettopp motiver fra naturen som er vårens store trendtema. Og for de som synes det fort kan bli litt for dyrisk med kuer, finnes det et hav av mønster fra en rekke leverandører å velge i.
Og blant tapetnyhetene er floraen vidstrakt. Her finnes stiliserte grener, blader og elegante gress.
Romantiske blomstermotiver à la bestemors porselen og et mylder av søte småblomster i pastellfarger er også en hit. Vi ser også mange girlander av blomsterranker, nostalgiske blomstermotiver som hentet fra gamle skoleplansjer parallelt med store engelske roser, franske liljer og blomsterornamenter i sterke farger.

 

Pastellfarger

Pasteller i rosa, grønt og blått er gjengangere for de småmønstrede og nostalgiske designene. I den andre enden av fargeskalaen finner vi sterke signalfarger, sammen med store, nærmest overdimensjonerte blomstermotiver.
Nå setter vi gjerne opp tapet på alle fire veggene, og over hele boligen. Ved å bruke ulike tapeter fra den samme fargeskalaen, eller fra den samme kolleksjonen, over flere rom, skapes et helhetlig interiør samtidig som de ulike rommene får sitt eget særpreg. (ANB)


Nå inntar kutapeter markedet. Marimekko, Nordens eldste designhus, står bak denne. Foto: Produsentene/ifi.no

Sorte kuer på hvit bakgrunn er en av vårens mest morsomme trender. Foto: Produsentene/Ifi.no

Ifølge Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi) er det nettopp motiver fra naturen som er vårens store trendtema. Her et romantisk mønster inspirert av floraen. Foto: Produsentene/Ifi.no

4 kommentarer :

 1. Morsomme mønster:)

  Vet ikke helt om kuer er helt meg da:))
  Ha en fin fredag:)

  W

  SvarSlett
 2. Ku på veggen.....Ja, hvorfor ikke;)Kjempeku..lt i det rette rommet:)

  SvarSlett
 3. Hei:)
  Artige mønster, kuer er jo fine dyr da..men vet ikke helt om det hadde passet inn her hos meg:)
  Tror jeg hadde satset på floraen i stedet;)
  Ha en fin helg!

  Klem Line E.

  SvarSlett
 4. Hei.
  Så morsomt at akkurat den tapeten kom opp.
  Jeg følger en blog http://anken-fromnottohot.blogspot.com/2011/02/kugalskap-eller-bare-galskap.html der bloggeier akkurat har tapetsert en vegg på kjøkkenet sitt med den kutapeten.
  Vet ikke om jeg fikk til å linke , men du har i alle fall adressen der !
  Jeg er så gammel at jeg husker da Marimekko kom til Norge....eller kanskje jeg bare ble oppmerksom på det ? Vi var helt i hundre av begeistring pga farge og mønster og vi hadde vel ikke idè om hva ordet "design" betydde....i alle fall hvis det ikke var snakk om klær ;)
  Jeg koser meg med bloggen din og synes det er gøy med litt faktaopplysninger innimellom alle de fine bildene.
  Ha en riktig god helg.
  Klem fra Ingunn :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...