mandag 28. februar 2011

Award II

Denne koselige awarden fikk jeg av den kjempekoselige og gode innehaveren av bloggen Min verden Dette er hva hun skrev:)

Og har veldig lyst til å dele denne med dere. Lagde en award for en stund tilbake. Så den gir jeg til: ALLE MINE BLOGGVENNER + DE SOM TITTER INNOM. TA DEN MED DERE.

*

Synes det er en kjempehyggelig gest av henne å inkludere alle....
 tusen takk:) 

Klem Marianne

søndag 27. februar 2011

Award!

I går mottok jeg en kjempefin overraskelse:) Pia Rothmann med den herlige bloggen Hund, hus og hage beæret meg med en award. Utganspunktet var at hun ville sende en award til 5 bloggere som hadde under 100 følgere - og tenk, hun plukket ut meg!! Jippi *knis*. Så tusen takk og gode klemmer til deg Pia:)


Her er de 5 bloggene Pia beæret med en award:


Jeg hiver meg på og tar det videre:) Det er en fornøyelig, om enn vanskelig, oppgave å plukke ut 5 blogger. Synes alle bloggene er så skjønne, ingen nevnt, ingen glemt:) Her 5 flotte og inspirerende blogger, som har under 100 følgere, jeg har valgt:


... håper dere får like stor glede av awarden som jeg fikk.
Gratulerer:)

Klem Marianne


Kort fra Salige Lavendel!

I går fikk jeg endelig kortene jeg bestilte hos herlige Salige Lavendel. De er helt nydelig, patinert med den lekreste turkise farge. Kjempefornøyd!!!
Klem Marianne

lørdag 26. februar 2011

Heisann hoppsann:)

Det er ikke mer enn 1 mnd. siden jeg begynte med min interiørblogg, men er helt overveldet over responsen jeg har fått allerede. Derfor vil jeg si til dere, både nye og gamle følgere, og ellers alle andre som titter innom: 
Tusen takk!fredag 25. februar 2011

Vaskekommoden har flyttet...

Vaskekommoden fikk flytte inn på soverommet i dag...ble litt i trangeste laget på stua (mer som lag på lag hi hi hi).  Gubben holdt (klokelig) munn da jeg først satte kommoden på stua, men jeg kunne ane konturene av et lettelsens grynt da jeg flyttet den på soverommet i dag *knis*. Ble veldig fornøyd...og litt grepet av stunden, så jeg har knipset i vei...


P.s. Plankene dere ser lent opp mot veggen skal bli mitt nye spisebord...100 år gammel gulvplank.Daisy har lagt seg godt til rette, og titter fornøyd frem.Ønsker alle en flott helg:)
Klem Marianne

Oppgaver i Interiør

Dette er en av oppgavene jeg har levert som student hos NKI, Interiør. Selvsagt ikke helt min smak, men spennende å se hva en får til med de forskjellige kriterier som blir satt:)

Studerer gjennom NKI da vi ikke har et lignende tilbud her i Namsos. Men fra høsten av tar jeg sikte på å gå veien videre i Trondheim, da det blir flytting dit til sommeren...mange flere tilbud og muligheter:)


BadKlem MarianneMønster som sier mø

Publisert 24.02.2011

Interessen for tapeter har skutt i været. Og de fleste vil ikke ha veggen dekorert i et motiv eller mønster som naboen allerede har. Når vi pusser opp, vil vi gjerne ha noe morsomt eller særegent som legges merke til.
Nå inntar kutapeter markedet. Marimekko, Nordens eldste designhus, går noen steg bort fra det tradisjonelle mønsteret med store, fargerike blomster, og kjører på med et mønster tegnet med kuer på rosa bakgrunn. For den som synes rosa blir i meste laget, finnes kuene også i sort strek på hvit bakgrunn.

 

Naturmotiv er trendy

For ifølge Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi) er det nettopp motiver fra naturen som er vårens store trendtema. Og for de som synes det fort kan bli litt for dyrisk med kuer, finnes det et hav av mønster fra en rekke leverandører å velge i.
Og blant tapetnyhetene er floraen vidstrakt. Her finnes stiliserte grener, blader og elegante gress.
Romantiske blomstermotiver à la bestemors porselen og et mylder av søte småblomster i pastellfarger er også en hit. Vi ser også mange girlander av blomsterranker, nostalgiske blomstermotiver som hentet fra gamle skoleplansjer parallelt med store engelske roser, franske liljer og blomsterornamenter i sterke farger.

 

Pastellfarger

Pasteller i rosa, grønt og blått er gjengangere for de småmønstrede og nostalgiske designene. I den andre enden av fargeskalaen finner vi sterke signalfarger, sammen med store, nærmest overdimensjonerte blomstermotiver.
Nå setter vi gjerne opp tapet på alle fire veggene, og over hele boligen. Ved å bruke ulike tapeter fra den samme fargeskalaen, eller fra den samme kolleksjonen, over flere rom, skapes et helhetlig interiør samtidig som de ulike rommene får sitt eget særpreg. (ANB)


Nå inntar kutapeter markedet. Marimekko, Nordens eldste designhus, står bak denne. Foto: Produsentene/ifi.no

Sorte kuer på hvit bakgrunn er en av vårens mest morsomme trender. Foto: Produsentene/Ifi.no

Ifølge Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi) er det nettopp motiver fra naturen som er vårens store trendtema. Her et romantisk mønster inspirert av floraen. Foto: Produsentene/Ifi.no

torsdag 24. februar 2011

Strikking...

Det er ikke ofte jeg tar frem strikkepinnene, men her om dagen ble jeg inspirert av en blogger til å strikke kjøkkenkluter. Du verden det gikk unna (i min verden *knis*), 2 kluter på like mange kvelder...så dette skal jeg fortsette med - en stund:)


Ønsker alle en fin fin dag:)
Klem Marianne

onsdag 23. februar 2011

Detaljer kjøkken og gang!

Av mangel på plass, så jeg meg nødt til å lage en hylle over kjøkkenvinduet. Har samlet så mye ting og tang etter hvert, og det har oppstått et skrikende plassbehov *sukk*. Må jo være det reneste luksusproblem tenker sikkert noen, men jeg er glad i alle mine ting og ønsker gjerne å ha de fremme. Velger å inngå et kompromiss med meg selv: for hver ny ting jeg kommer hjem med heretter, SKAL minst en ting legges bort...så får jeg heller bytte litt på tingene etter hvert:)
Yttergang

Ha en fortsatt fin kveld:)
Klem Marianne


Trender i interiøret

Reportasje fra Rom 123

Rydd plass til stål og metall

Liker du den litt råe stilen? En tur på loppis kan sikre deg nabolagets hippeste interiør. Vi blander røffe tekstiler og møbler som ser ut som de har tilhørt en fabrikk. Vi har derfor plukket sammen forskjellige ting som samlet skaper et litt rått, industrielt uttrykk. For eksempel en taklampe lik den man kunne finne i industrilokaler, en leddet lampe i metall eller en tannlegestol i sort skinn.

Noe kan kjøpes nytt, andre ting kan du sikkert finne på loppemarkeder som snart er i gang...man kan garantert gjøre noen gode loppiskupp

Her kommer noen smakfulle godbiter:)


BELYSNING: Gulv- og taklamper fra Nordal. Pris gulvlampe kr 3199,-. Taklampe kr. 2199,-. Kontorstol fra tannlegekontor fra Fro-frou. Pris kr 2800,-. © Foto: Frode Larsen og produsentene

*
Her er det plukket ut to arkivskap, ett med tre skuffer og ett med syv skuffer.
De grønne lagerkassene er lik dem som tidligere ble brukt til å oppbevare skruer, mutre og andre maskindeler i. Nå kan de kanskje brukes til til tegnesaker og den slags. Et vitrineskap med skuffer og hyller gir også god lagringsplass.
Det som ikke fikk plass i arkivskapene, lagerkassene og vitrineskapet kan plasseres i denne trehyllen.


 
LAGRINGSPLASS: Lagerkasser fra Frou-frou, kr. 148 pr. stk.. Arkivskap fra House Doctor, stort skap kr. 5700,-, lite skap kr. 3600,-. © Foto: Frode Larsen og produsentene

*
For stundene når man føler for å slappe av, er det plukket frem en grå lenestol. Den industrielle stilen er også inspirert av lamper og stoler fra legekontor og venteværelser. Den brune benken kunne passet på kontoret til en terapeut, men er aller finest foran et vindu hjemme.
(Styling: Ingvild Hemma)

SITTEPLASS: Stolen Ghost fra Verket Interiør. Pris kr 7750,-. Benken er fra House Doctor. Pris kr 17.700,-. Stor linpute fra Verket Interiør. Pris kr 698,-. Velurpute fra R.O.O.M. Pris kr 390,-. Pute med tekst fra Verket Interiør. Pris kr. 498,-. © Foto: Frode Larsen og produsentene

*
Grove overflater, røffe tekstiler og upolert metall kjennetegner den industrielle stilen som gir en rå fabrikkfølelse. Er man heldig kan man komme over autentiske produkter på et loppemarked eller brukthandel.

En del butikker har også kastet seg på industribølgen, og tilbyr både møbler og lamper med det røffe uttrykket.
Men for deg som liker nettshopping best finnes det flere nettbutikker som har både gamle og nye, industrielle møbler i sitt sortiment.

Fransk landstil

Jeanne d`Arc living er en leverandør av møbler, brukskunst, tekstiler og sjablonger som de selv designer med inspirasjon fra den franske landstilen.
Her kan man finne mange tøffe produkter med et industrielt preg. I Norge er det flere nettbutikker som forhanlder deres produkter, blant annet babazar.no, linneas hage.no, lobelia.nozanz.no og

Vintage og industrielt

På nettbutikken Factory 20 kan du finne mange industrielle skatter.
Her er det gamle møbler og lamper i ekte, industriell stil, slitt og kult. 

Her kommer noen ideer på hva som skal til for å skape den industrielle stilen:)


 
TØFF OPPBEVARING: Gamle arkivskap og hyller i slitt og upolert metall kan kjøpes nytt eller på loppis. Fra babazar.no © FOTO: Produsentbilde

GAMMEL KLASSIKER: Vil du ha en klassisk JIELDE`lampe kan det kjøpes hos industrilamper.no © FOTO: Produsentbilde


GAMMELT SKAP: Tøft skap fra Moell & Moell med et rått og industrielt uttrykk. © FOTO: Produsenten


JERNSKAP: Jernskap med glass i ekte industriell stil fra Jeanne d`Arc living. © FOTO: Produsenten


 
VEGGDEKOR: Bokstaver passer godt til den industrielle stilen, og kan pynte opp en vegg eller kommode. Fra precious.no © FOTO: ProdusentenHåper dere har latt dere inspirere.
Ønsker alle en fortreffelig onsdag:)

Klem Marianne

tirsdag 22. februar 2011

Vaskekommode/nattbord

Dette tror jeg opprinnelig har vært et nattbord, som er blitt gjort om til en vaskekommode. Tydelig grovt utskjært til vaskevannsfat i topplata. Kommoden har en nydelig grønn farge på døren og skuffen. Er veeeeeldig usikker på om jeg skal male den, synes den er perfekt slik den er....passe slitt med en helt herlig patina:) Kommer i allefall til å skifte til andre knotter.

Da jeg tok den med inn for rengjøring og pussing, var ikke Fluffy sen om å krølle seg sammen i hullet der vaskevannsfatet har vært...og han passet perfekt:) Har ikke funnet egnelig topplate ennå, så et serveringsbrett får duge...enn så lenge.Ønsker alle en fin fin tirsdagskveld:)
Klem Marianne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...