onsdag 7. desember 2011

Frelsesarmeens...

...julegryte er et kjent og kjært innslag i førjulstiden. 
Frelsesarmeens representanter som står ved julegryta, år etter år,  er for meg like kjært som julepyntede butikker og julemusikk som bølger over eteren. 

Klumpen melder seg i halsen hver gang jeg putter noen kroner i gryta, og for meg er dette blitt en førjulstradisjon på lik linje med kakebakst, julerengjøring og gavekjøp. 

Midt i travelheten stopper jeg opp og får tankene hen på nestekjærlighet og medmenneskelighet... for er det ikke dette julen i grunn skal handle om?

Siden 1901 har Frelsesarmeens julegryter varmet dem som trenger det aller mest i samfunnet vårt. Din gave blir til varme vinterstøvler, mat, si fyring og gode opplevelser året igjennom. 


Mat, klær, samtale

Frelsesarmeen ønsker å tilpasse hjelpen til mottakernes behov. Det blir gitt økonomisk hjelp, men også mat, klær og fyringsved. Noen ganger er det en oppmerksom samtalepartner som trengs. 


Den beste måten å støtte Frelsesarmeens juleaksjon på, er å gi penger til julegryta. Frelsesarmeen kan dermed tilpasse hjelpen.De som ber om hjelp tilhører mange forskjellige grupper i samfunnet. Barnefamilier og ensomme eldre er utsatte grupper, og det blir arrangert trivsels- og velferdstiltak gjennom hele året. 

Siden 2003 har Frelsesarmeen arrangert ferietilbud for vanskeligstilte barnefamilier, for å gi dem et sårt ettertrengt pusterom - og barnas opplevelser de kan fortelle om når hverdagen begynner igjen.  

Hvert bidrag gjør at noen får det bedre! Ønsker alle en flott førjulsonsdag:)


8 kommentarer :

 1. Hei.
  Så flott innlegg. :)) Frelsesarmeen gjør en fantastisk jobb for de som ikke har det så godt. Er alltid innom F.A i Molde og gir min støtte.
  Klem.

  SvarSlett
 2. Her traff du meg rett i hjertet Marianne, dette brenner jeg for.Det er akuratt det julen handler om,eller vertfall burde handle om. Stoppe opp og ta seg tid til å se noen som kanskje ikke blir sett, eller ta en ubuden visitt hos en venn/ familiemedlem som man ikke har sett på en stund.Gi noen kroner av vår overflod til noen som kanskje ikke har så mye. Rett og slett ta vare på hverandre:-)Ønsker deg og dine en fin-fin tid til Jul :-) masse klemmer fra Trude

  SvarSlett
 3. Frelsesarmeen gjør en fantastisk jobb, så dem støtter jeg gjerne.
  Det er viktig å tenke på at ikke alle har det like greit, at det er de som gruer seg til jul...
  Så hver krone en gir til frelsesarmeen kommer de til gode som trenger det mest, det er godt å tenke på:)
  Ønsker deg en fin dag videre.
  Varm klem:)

  SvarSlett
 4. Hei og takk for hyggelig besøk i min blogg.
  Ja, frelsesarmeen gjør en fantastisk jobb og julegryta deres er et godt innslag i gågata i disse dager. Ha ei fin førjulstid.

  SvarSlett
 5. De gjør en fantastisk jobb,jeg støtter de hvert år og gir en gave,merket g eller j,som kan kanskje glede ett barn på julaften,det er helt forferdlig å tenke på at det er så mange som slitter,men da er det godt at man kan få litt ekstra hjelp,og frelsesarmens julearr,er ett flott tiltak.
  Man skulle kanskje blitt flinkere til å ta vare på hverandre og bry seg mer om andre hele året og ikke bare på julen.
  Ha en flott kveld videre,og takk for hyggelig kommentar på bloggen,beklager at det tok litt lang tid for jeg fikk gjort det,men det har vært mye sykdom i det siste.
  klemmer hege

  SvarSlett
 6. Dette er en bra sak! de gjør en super jobb!!
  Ha en ny fin dag i morgen!
  Klemmer til deg!

  SvarSlett
 7. Hei!Så hyggelig at du ble følger hos meg:)Jeg syns du har en kjempefin blogg og følger deg gjerne jeg også!:) P.S!Frelsesarmeen gjør en kjempejobb så de støtter jeg absolutt!
  Ha en fin førjulstid:)

  SvarSlett
 8. For et nydelig innlegg på en nydelig blogg. God reklame for Frelsesarmeen dette her.
  Takk!
  God førjulstid til deg, full av omtanke og nestekjærlighet og velsignelse!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...