søndag 22. januar 2012

Søndag...

... og kosedag, ryddedag, bloggedag, og sist - men ikke minst  -  lesedag. 

Hiver meg på utfordringen til Mari med bloggen Flukten fra virkeligheten, og slår opp boken...ehhhm rettelse: bøkene... på den siden jeg holder på å lese akkurat nå, og siterer et par tre fire fem linjer fra hver. 


Når det er sagt, så er jeg litt i overkant glad i gamle romaner, gjerne fra 30, 40 og 50-tallet, og jeg kjøper gjerne bøker på bruktbutikker. Jeg er veldig glad i Agatha Christies krimbøker, og forleden dag kom jeg over flere bøker av henne. Mine helter i hennes romaner er Miss Marple og Hercule Poirot... gammelmodig av meg, men dog så morsom lesing:)

Utdrag: "Fru Bishop i svartkledd, respektinngydende majestet satt rett overfor en ærbødig og underdanig Hercule Poirot. Det var ingen liketil sak å smelte fru Bishop, for hun var en meget konservativ dame med utpreget mistro til utlendinger, og Poirot var umåtelig utenlandsk."Clive Cussler skriver romaner som alle har tilknytning til havet, og det er ingen tilfeldighet da han selv er dykker. Han har skrevet en rekke spenningsromaner med helten og eventyreren Dirk Pitt i hovedrollen. Bøkene er oversatt til 40 språk og er solgt i mer enn 75 milioner eksemplarer.

Utdrag: "Da Pitt lente seg forover og slo av påhengsmotoren, viste Giordino at de skulle lete etter svaret. Det var noe med lasteskipet som hadde plaget Pitt helt siden han hadde sett det første gang. Da han fikk vite at det var leid inn av Avarga Oil Consortium, var saken avgjort. Han var ikke det minste i tvil om at det fantes en forbindelse mellom skipet og det at Sarghov og oljesøkingsteamet plutselig hadde forsvunnet."Ken Follet skriver både spenningskrim og historiske romaner. I all evighet er en historisk roman der handlingen begynner i år 1327, og er en frittstående oppfølger til Stormenes tid. Stormenes tid består av 2 bind. Bok I  Sverdet og korset. Bok II Katedralen.
Denne boken, I all evighet, er på hele 1101 sider, så den dryyyyyger...men akk så utrolig bra skrevet og historisk korrekt!!

Utdrag: "Det var rene festdagen. Dick Brewe sto og solgte krus med øl fra en tønne på en kjerre, og Betty Baxters fire unge døtre gikk rundt med fat fulle av krydrede hveteboller. Byens velhavende innbyggere hadde pyntet seg med pelsluer og nye sko, og selv fattigkoner hadde stelt håret og sydd pyntebånd på kappene sine."
Jau jau, og sånn går no dagan - som vi sier her i Namdalen:)


Solstråler på stua...kan man ha det bedre:)

Ha en fortryllende dag da folkens, det skal iallefall jeg:)
Her i Namsos skinner sola fra en nesten skyfri himmel, og det er  5 deilige minusgrader i luften... perfekt!!


12 kommentarer :

 1. Så kjekt at du hev deg med:-) Har ikke lest noen av disse bøkene så disse må jeg titte nærmere på. Flotte smakebiter:-) Om du legger igjen link til innlegget ditt inne hos Mari så får de andre som er med på utfordringen også se innlegget ditt. ha en super Søndag kjære deg. Klem beathe

  SvarSlett
 2. Nå har du nok gitt meg tilps til nye historiske romanar, noko som eg elsker!!! Veldig fine smakebitar, dei var kjempebra. Ha ein fin søndag. =)

  SvarSlett
 3. Fine smakebiter! Jeg må innrømme at jeg falt pladask for omslaget til Kom til meg, død.

  Ønsker deg en flott søndag videre :-)

  SvarSlett
 4. Ser at eg ikkje er den einaste som les fleire bøker på ein gong. Fine smakebitar. Har lest ein god del av Clive Cussler, men ikkje denne trur eg.

  SvarSlett
 5. Ken Follet er bra. Har lest endel av han.
  Fy flate så fint vær vi har hatt i dag ja. Godt å kjenne strålene fra sola liiiit høyere på himmelen for hver dag.
  Må vel begynne å så frø snart.
  Så nydelig den gjenbruks puten ble!!!!
  Ha ei fin ny uke
  Klem fra meg
  Randi

  SvarSlett
 6. Fine smakebiter, skal skjekke ut Ken Follets bøker, har lest lite av han:)Clive Cussler har jeg heller ikke hørt mye om, men Agatha Christie er jo helt dronning:)

  God søndag videre:)

  SvarSlett
 7. Jeg liker også godt Agatha Christie. Også Ken Follett har jeg sansen for. Flotte smakebiter! :-)

  SvarSlett
 8. Agatha Christie har jeg også sansen for, ellers blir det mest Jo Nesbø på krimfronten. Elsker å lese, men for tiden blir det bare fagbøker dessverre.
  Genserputa di i forrige innlegg ble kjempefin. Det var helt genialt!
  Ønsker deg en fortsatt god kveld og ei herlig ny uke.
  Klemmer

  SvarSlett
 9. Hei:)

  Agatha Christie virket underholdende, takk for noen smakebiter:)
  Ellers er ikke jeg noen bokorm akkurat, leser alt for sjeldent bøker...
  Så fiiin pute og potteskjuler du har laget deg av genseren din, takk for tipset, har noen gamle gensere som ikke er i bruk lenger jeg også:)

  Ha en fin ny uke!
  Klem Line E.

  SvarSlett
 10. Jeg likte begge smakebitene :) Christie har jeg aldri førsøkt meg på men jeg har lest annen gammel krim, to bøker om Sherlock Holmes. Det slutter aldri å fascinere meg at noen få klarer å skrive på en måte som fenger lesere i mange, mange år etter at det opprinnelig ble skrevet.

  SvarSlett
 11. Fine smakebiter alle sammen! Må se å prøve meg på Agatha Christie! Liker godt serien som omhandler Hercules Poirot!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...