fredag 30. desember 2011

6. juledag...


...og jeg fant denne herlige og inspirerende artikkelen på Bonytt sine nettsider. Den omhandler julepynting når man har liten plass. Mulig i seneste laget - eller en smule tidlig - stryk det som passer... 
...men uansett fikk jeg veldig lyst til å dele dette med dere:)

Eieren av denne leiligheten på Majorstuen
i Oslo valgte seg en stil med mange gylne farger, men med en rød juletråd gjennom det hele. - Selv har jeg vokst opp med tradisjonell rød jul, så det handler vel om å søke tilbake til røttene, forteller Tim Reinholdtsen. Rolige naturfarger, mørkt tre, skinn og myke tekstiler preger den lille leiligheten hans.


STOR JUL PÅ LITEN PLASS: 
Kontraster i materialvalg får leiligheten til å virke større. © 
Foto: Ragnar Hartvig   
styrer assosiasjonene mer i retning  Manhattan enn Majorstuen i Oslo.
Siden plassen er begrenset, har han bevisst spilt mer på kontraster i materialvalg enn i farger, fordi det får leiligheten til å virke større.
Til jul er den pyntet i gylne fargetoner som gull, bronse og brunt, men også med innslag av rødt.


ULIKE MILJØER: 
Tim skaper ulike miljøer i forskjellige høyder. En hvit urne fra Slettvoll er plassert på en pidestall i hjørnet. Greinene er selvplukket og har glasspynt fra Konzept HP. © 

Foto: Ragnar Hartvig

 


Tilbake til røttene  

– Det har vært så mye hvitt i julen en stund, men nå har jeg i stedet valgt røde detaljer. Han jobber til daglig i interiørbutikken Christian's Essentials, blant annet med ansvar for innkjøp og styling av butikken.
Fordi ukene før jul er travle på jobb starter julen tidlig på hjemmebane. I løpet av november står leiligheten ferdig pyntet. Til tross for få kvadratmeter bugner det av julepynt, men med gjennomtenkte fargevalg virker det ikke overlesset.


 FIN BLANDING: 
Kunstig granbar henger rundt dørkarmen, pyntet med julekuler og røde sløyfer. Gamle kofferter er plassert oppå hverandre på gulvet ved siden av den lille lesekroken. © 
Foto: Ragnar Hartvig.   


 Fordi fargetonene er så like, ser det ikke ut som det er så mye pynt som det faktisk er. Bare juletreet er pyntet for en liten formue. Men hvis pynten er i samme «familie», kan du komme unna med flere ting uten at det blir påtrengende, sier Tim. 

Skaper illusjoner
Leiligheten er omhyggelig innredet for å virke større enn den er. I stuen har han blant annet funnet plass til to sofaer, en stor kommode og et skrivebord – store møbler som mange ikke engang ville vurdere å putte inn i et såpass lite rom. Kommoden har plass til både musikk, bilder, sokker og sengetøy, pluss et par obligatoriske roteskuffer. – Som en hovedregel er jeg tilhenger av færre og større ting. Det var få som trodde jeg ville få plass til både en 3-seter og en 2-seter, men det fungerer fint. Det handler blant annet om å tenke på linjer og symmetri i innredningen, og om å ikke plassere alle møblene langs veggene. Den ene sofaen står midt i rommet, og ved å sette et konsollbord bak, har jeg nærmest skapt et nytt rom som fungerer som et lite hjemmekontor, sier Tim.
LUNT: 

Sengegavlen er hjemmelaget av en MDF-plate, skumgummi og grov bomullstekstil. Sengeteppet er i fløyel og lin, og har de samme fargetonene som de blanke pynteputene. Alt er fra Maison de Cavans. Nattbord og lampe fra Konzept HP. Julestrømpen er en av Tims tradisjoner, denne er fra Lexington.

© Foto: Ragnar Hartvig

 


Fargelegg smart 

Tidligere var veggene malt mørkegrå, men det ble for mørkt i en leilighet med få vinduer hvor det ikke er dagslys som flommer inn. I stedet malte han dem i en egenblandet beige farge, mens dører og lister ble malt svarte. – I et lyst interiør vil alt som er mørkt trekke til seg blikket. Det svarte rammer inn rommene, gir et strammere uttrykk og rydder litt opp visuelt. Med nøytrale farger er det jo også lett å endre uttrykket når man ønsker, for eksempel etter årstidene, sier Tim.


NY FUNKSJON: 

Gamle ting skal brukes, ikke stues bort, mener Tim. Antikke champagneglass brukes som serveringsskåler for småkaker og sjokolade. Kaffeservise fra Rosenthal. 

Foto: Ragnar Hartvig

 

Litt kitsch

Julepynten er enkel nok, men svært stemningsfull. Granbar og kongler fra skogen, krystall og levende lys, og noen få ting som bare tas fram til jul, er alt som skal til. Dekorasjonene er en blanding av eksklusivt og billig, kjøpt og selvlaget. Ingen rom er glemt, heller ikke uterommet. På den lille balkongen har han stukket grener i en gammel urne og pyntet dem med glassfigurer fra Nille.

 

BALKONGEN: 
Den lille balkongen har plass til to modulstoler fra Ikea og et lavt bord. Med lave møbler sitter man mer skjermet for vind og innsyn. En ruvende krans i horn er pyntet med et vanlig ullskjerf og piletre. Kelimputer fra Celine Maktabi, lys linpute fra Konzept HP, og saueskinn fra Palma. © 

Foto: Ragnar Hartvig  
 UTEHYGGE: 
Et grønt tre, en stor lykt og pyntede grener skaper jul på balkongen. Lykten er fra Christian's. De røde figurene minner litt om gammeldags tysk julepynt, og er kjøpt på Nille. © 

Foto: Ragnar Hartvig    


Litt kitsch er lov til jul. I hvert fall på balkongen. Ønsker dere en finfin 6. juledag:)

4 kommentarer :

 1. Flotte bilder igjen hos deg :-) Ønsker deg en super nyttårsfeiring Marianne og et riktig så GODT NYTT ÅR :-) masse klemmer fra Trude

  SvarSlett
 2. takk for hyggelig kommentar hos meg :)
  og FOR en fin blogg du har da, jeg følger deg videre :) Artig å finne nye spennende blogger.
  Ønsker deg godt nytt år
  klem Tone

  SvarSlett
 3. Herlig inspirasjon!!! Og Godt nytt år ønskes av Grethe

  SvarSlett
 4. Vakre bilder du viser her:)
  Likte spesielt godt den julepynta senga og balkongen.

  Vil gjerne takke for eit kjekt bloggbekjentskap i 2011.

  Gler meg til å følge deg videre i 2012.

  Ønsker deg ei fortryllande nyttårsfeiring:)

  Helsing Marianne!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...