lørdag 30. juni 2012

Endelig...

... er uker, dager og timer med reising til Trondheim på visninger over. Etter en endeløs leting etter akkurat DEN leiligheten, fikk vi her om dagen full klaff!! Det kjennes så utrolig godt når alt stemmer... atmosfære, sjarm og beliggenhet. Leiligheten ligger i sjarmerende St. Jørgens Huus, som ligger idyllisk til  mellom Nidarosdomen og Vår Frues Kirke, i en stille liten gate som lyder navnet St. Jørgensveita.


***


Litt historie om huset.

"St. Jørgens Huus ble opprettet i 1607 og var et aldershjem, på den tiden kalt sygestue, for "gamle borgere og borgersker" som hadde ført et ordentlig liv. Opprinnelig hadde hjemmet 16 plasser, og de som fikk plass der fikk husly, brensel, matvarer samt fri begravelse. Senere var det bare enslige damer som fikk plass der."
Kildenett .no 

 St. Jørgensveita er en av de eldste ferdselsårene i Trondheim. I middelalderen het dette gateløpet Kirkestredet. I 1607 ble stiftelsen St. Jørgens Huus stiftet av lensherre Steen Bille og byens borgere. 
Johan falkberget nevner ofte dette huset i 
romanen om An-Margitt.
Etter bybrannen i 1681 fikk St. Jørgens Huus sin nåværende plasseringen for å være beskyttet mot nye branner. Men allerede i 1735 brenner dette sammen med hele området.
St. Jørgens Huus ( med okergul vegg) er i sin nåværende form fra 1737, og således et av Trondheims eldste bygninger.
 Følgelig har min aktivitet her inne vært begrenset til nærmest ingenting. All min tid og energi har gått med til denne letingen. Nå blir det pakking, rydding, vasking og flytting som står på agendaen de første 14 dagene i juli.
Men jeg lover at jeg kommer tilbake som et godstog når innflyttingen er over. 
Du verden som jeg gleder med til å få orden og stæsje i leiligheten. Det kommer til å bli maaaaange maaaaaange innlegg fra min kant etter hvert.


Ønsker dere alle en riktig så flott helg:)


8 kommentarer :

 1. SpennendeSpennende:D Gratulerer med ny leilighet! Og ikke et dumt sted heller:D

  SvarSlett
 2. Oi - skal du bli Trondhjæmmer? Kjempenydelig strøk du havner i, midt i byen men litt natur likevel....:) Gratulerer og lykke til med flyttingen:) Klem

  SvarSlett
 3. Oi, så spennende!!!:) Trondheim er en flott by! Blir nok deilig og endelig komme i orden!:)

  SvarSlett
 4. Spennende dager for deg ja..Ser veldig flott ut!
  Gratulerer masse!
  Ha en fin søndag!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 5. Heisann:)
  Gratulerer so mykje med ny leilighet!!!Ser ut som ein vakker plass å bu♥So artig å lese historia bak...Kos deg masse med flytting og etterkvart stæsjing;)

  Takk for so fin kommentar hos meg:)

  KLem frå Mette.

  SvarSlett
 6. Gratulerer , leiligheten høres såå spennende ut. Det er alltid gøy å vite bakgrunnen og historien. Det blir spennende å følge med deg inn i det nye hjemmet ditt. Masse lykke til videre, klem Anita

  SvarSlett
 7. Gratulerer med ny leilighet, gleder meg til å se hvordan du får det der!
  Høres ut som det er mange nye og spennende utfordringer som venter det utover.
  Alltid gøy å prøve noe nytt - lykke til!
  Ønsker deg en fortsatt fin fin sommer, og gleder meg til å følge med videre!
  Titti-klæmm!!

  SvarSlett
 8. Så fint ��! Jeg holder på med slektsgranskning og kom over dette huset i en folketelling. En kvinne bodde der som enke etter sin mann som var Malermester i 1865. Denne kvinnen var lillesøstra til min tipp tipp tippoldefar. Dette var moro ��! Kjekt å lese litt historie om plassen! Ha en kjempefin søndag videre ��!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...